10 Aralık 2011 Cumartesi

MAKYAJA DAİR KÜÇÜK PÜF NOKTALARI

1-Maskaranız kurumuşsa akşamdan kalma çay deminizden bir damla damlatın eskisi gibi olacaktır.
2-Sıcak su, ince kirpiklerin bükülme özelliğini arttırdığı ve kopmasını engellediği için, banyo sonrası hemen kirpik kıvırıcısını kullanınız.
3-Ruju sürüp fazlasını emdirdikten sonra bir buz küpünü dudağınızda 3-5 saniye gezdirin. Ya da pudralanmış dudağa ruj sürün.Rujunuz daha dayanıklı olacaktır.(Her gün iki kez rujunu tazeleyen bir bayanın, hayatı boyunca 1 kilodan fazla ruj yuttuğunu düşünürsek, lütfen ruj alırken toksik maddeler içermeyen, doğal yağlardan yapılmış, kaliteli rujlara yönelin. )
4-Dişleriniz bembeyaz değilse, kahverengi ve kiremit tonlarında ruj kullanmayın. Dişlerinizi olduğundan sarı gösterir.
5-Dudaklarınızı olduğundan daha dolgun göstermek için alt dudağınızın ortasına ve üst dudağınızın kenarlarına simli pembe parlatıcı sürün. Anlaşılması zor olan bu parlaklık dudak kalemi olmadan bile dudakları olduğundan daha büyük gösterir.
6-Kanıtlanmış bir tavsiye: Göz veya dudak kalemini uygularken dirseklerinizi mutlaka rahat edecek bir yere yaslayın (masa gibi) ki daha rahat ve doğru sürebilesiniz
7-Allığınız fazla kaçarsa ten renginizden daha açık bir pudra kullanarak yoğunluğunu azaltabilirsiniz.
8-Pudra sürerken sünger aplikatör yerine pudra fırçalarıyla uygulayın fırçayı yüzünüzdeki ince tüylerin çıkış yönüne doğru uygulayın daha doğal bir görünüm elde edersiniz.
9-Makyajınızda kırmızı ruj kullandığınızda göz makyajınızı ve yanaklarınıza sürdüğünüz allığın miktarını en aza indirin. gece dışarı çıkmıyorsanız Günlük hayatta kırmızı ruj seçimini mat renkli olanlardan yana kullanın. Göz makyajınızda ise krem ve bej renkte farları tercih edebilirsiniz.
10-Gözleriniz birbirine yakın ise gözün şakak tarafındaki ucunu daha koyu renk bir far ile belirginleştirmelisiniz.

11-Gözleriniz birbirinden çok ayrık ise gözpınarının üstünü kaşa kadar koyuca ton bir far ile gölgelemelisiniz.
12-Açık renk rujlar dudağı daha dolgun gösterir. Kalın dudaklar, koyu renkli rujla daha ince gösterilebilir.
13-Bir parça tarçını ıslatarak dudaklarınızın üzerinde gezdirin. Aynı şekilde tarçın yağını da deneyebilirsiniz. dudaklarınızın görünümünü bir anda değiştirebilirsiniz. daha dolgun dudaklara kavuşursunuz.
14-Göz kapaklarınız şişmişse koyu renkli göz farlarıyla ile kamufle etmeniz mümkündür. Açık siyah, gri gibi renk tonları size bu konuda yardımcı olacaktır. Pembe, turuncu, mor gibi canlı renkler göz kapaklarınızın daha şiş görünmesine neden olur. Bu nedenle göz kapaklarınız şiş olduğunda açık renkler kullanmaktan kaçının.
15-Yüzünüzde gözlerinizden önce dudaklarınızın ilgi çekmesini istiyorsanız kullandığın farın renginden daha koyu bir ruj kullanın. Aynı etki gözleri ön plana çıkarmak istediğinizde açık renk ruj kullanarak sağlanabilir.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder